Rafting na rijeci Uni je postao nezaobilazni društveni događaj što dokazuju brojne poslovne grupe kao i obitelji koji se na ovu rijeku uvijek iznova vraćaju. Gornji tok rijeke Une je potpuno pitak, te je proglašen Nacionalnim parkom (NP) Una.

Ove činjenice su dovoljan dokaz izuzetne ljepote i čistoće koju ova rijeka posjeduje te glavni razlozi zašto se rijeka Una smatra pravom oazom istinskih zaljubljenika prirode i prirodnih ljepota.

POLAZAK SA LOKACIJE
Mi dolazimo po Vas
VRIJEME POLASKA 11:00
UKLJUČENO
Oprema Smještaj
Lokalni prevoz Profesionalni vodič
NIJE UKLJUČENO
Ulaz u NP Una
Hrana i piće

Doživite i vi rafting na najljepšim i najatraktivnijim dijelovima rijeke Une, gdje ćete imati i priliku da kušate gastronomske specijalitete specifične ovim krajevima.

1

R 1 etapa:

Ova etapa se ubraja među kraljevske etape rijeke Une. Sam start etape predstavlja i najzahtjevniji dio, a počinje ispod 23,5 metarskog Štrbačkog buka. Kroz etapu imate priliku da vidite i obiđete prirodne pećine, izvore pitke vode čija temperatura iznosi svega 7°c što je i jasan pokazatelj pitkosti rijeke Une kroz čitavu etapu. Pored prirodnih ljepota imat ćete priliku da uživate u mnogobrojnim skokovima sa stijena i mostova. Dužina etape iznosi 15 km i traje oko 3 sata.
2

R 2 etapa:

Druga etapa iz ponude predstavlja idealnu etapu za odmor, kupanje i druženje. Una je u ovom dijelu puno toplija i samim tim i pogodnija za kupanje. Dužina etape iznosi 15 km i traje 3 sata. Duž cijele etape veslate po brzacima i slapovima koji su idealni za avanturističko plivanje. Etapu toplo preporučjemo obiteljima kao i skupinama željni pravog odmora i kupanja.
3

R 3 etapa:

Etapa koju preporučujemo rafterima svih uzrasta. Radi se o etapi umjerene kategorije koja je pogodna za kupanje, plivanje po brzacima. Ruta traje od 1,5 do 2 sata dužinom od 10 km, stoga ako ste u prolazu a želite kratko rafting iskustvo, ovo je idealno za vas jer nakon kratke stanke možete da nastavite vaš put. Bitno je napomenuti da je na ovoj dionici prošle godine održano Evropsko juniorsko prvenstvo u kajaku na divljim vodama.
3

R 4 etapa:

Najduža od sve četiri navedene etape, dužine od 24 km i traje oko 5-6 sati. Ova etapa obuhvata sve navedeno iz prethodne dvije etape i preporučuje se kao cjelodnevni rafting doživljaj. Plovite kroz poznati grmuški kanjon, koji je jedan od pravih krajiških bisera.
Alt Text
8213729
SONY DSC
Alt Text
Alt

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating

twelve + 7 =